1

Choinka

• Trufle czekoladowe wykonane z belgijskiej czekolady i wypełnione mocno truflowym nadzieniem.
• Kabanos tradycyjny w tubie, firmy Kredens. Tradycyjny kabanos wieprzowy powstały ze 192 g mięsa na 100 g gotowego wyrobu. Dobrze podsuszony, z chrupiącą skórką. Kabanos nie zawiera glutaminianu sodu, jest natomiast wyśmienicie doprawiony. Wykorzystano naturalne i niezwykle aromatyczne przyprawy takie jak czarny pieprz, kminek oraz gałka muszkatołowa.
• Musztarda sarepska idealny dodatek do kabanosów. Musztarda produkowana jest w starej przedwojennej fabryczce na technologiach też z tego okresu. Jego głównym składnikiem są ziarna gorczycy białej, czarnej lub sarepskiej. Smak jest łagodny z dodatkiem szlachetnego miodu, jest idealnie wyważony.
• Bodega Cortes to wino hiszpańskie czerwone półsłodkie.
Półsłodkie, kupażowane wino wytworzone z hiszpańskich, wygrzewanych promieniami słońca winogron, cechuje się wyrazistą, głęboko czerwoną barwą i delikatnym dla podniebienia, lecz wyczuwalnym smakiem dojrzałych owoców – bordowych, soczystych wiśni i słodko-cierpkich porzeczek. W ustach pozostawia wyraźnie określony, słodkawy posmak, niewykończony goryczką. Wino łatwe do picia i przystępne w smaku, idealne dla osób rozpoczynających swoją przygodę w pasjonującym świecie win.
Bodega Cortes jest winem dość delikatnym, niewysoka zawartość alkoholu 11% klasyfikuje to wino do grupy tych, które można popijać do każdej okazji. Wyśmienicie smakuje podane w temperaturze 16°C, jako dodatek do deserów, kolorowych sałatek, lekkich, mięsnych dań, oraz do ostrzejszych w smaku serów.
• Ręcznie robione powidła ze śliwek.
Zgodnie z domową recepturą śliwki smażymy na wolnym ogniu z małą ilością cukru. Dodany na samym końcu procesu przyprawa nadaje im charakterystycznego smaku. Domowe konfitury produkowane są bez dodatków konserwujących, z całych owoców. Doskonałe są z porannym rogalikiem oraz jako dodatek do deserów, lodów lub ciast.
• Tradycyjna herbata Earl Grey na bazie czarnej herbaty Ceylon. Grzaniec Galicyjski to najwyższej jakości herbata, która po zaparzeniu daje ukojenie zmysłów i ciała. Kompozycja owocowa: jabłko, dzika róża, aronia, cynamon, głóg, arnina owoc czarnego bzu, jarzębina, hibiskus, jagoda, goździk. Idealna jako dodatek deserowy, a także sprawdzi się jako wyśmienite uzupełnienie porannego posiłku lub jako ukojenie wieczorem.