12

Fort William

• Fort William 40% to doskonała blended scotch whisky, destylowana i dojrzewająca w Szkocji. Fort William jest wyjątkowy dzięki perfekcyjnemu połączeniu słodu jęczmiennego z mieszanką szkockich zbóż starannie wyselekcjonowanych przez ekspertów. Ta blended scotch whisky zawiera minimum 20% słodu i dojrzewa w beczkach z drzewa dębowego.
• Kabanos tradycyjny w tubie, firmy Kredens. Tradycyjny kabanos wieprzowy powstały ze 192 g mięsa na 100 g gotowego wyrobu. Dobrze podsuszony, z chrupiącą skórką. Kabanos nie zawiera glutaminianu sodu, jest natomiast wyśmienicie doprawiony. Wykorzystano naturalne i niezwykle aromatyczne przyprawy takie jak czarny pieprz, kminek oraz gałka muszkatołowa.
• Musztarda sarepska idealny dodatek do kabanosów. Musztarda produkowana jest w starej przedwojennej fabryczce na technologiach też z tego okresu. Jego głównym składnikiem są ziarna gorczycy białej, czarnej lub sarepskiej. Smak jest łagodny z dodatkiem szlachetnego miodu, jest idealnie wyważony.
• Trufle czekoladowe o smaku cappuccino wykonane z belgijskiej czekolady i wypełnione mocno truflowym nadzieniem.
• Herbata czarna lub zielona, ekspresowa z plantacji Bogawantalawa to aromatyczna herbata przygotowywana specjalnie dla Krakowskiego Kredensu z najlepszych liści herbaty. Daje to gwarancją wspaniałych walorów smakowych i zapachowych
• Śliwki w aksamitnej czekoladzie. Produkt elegancki, świąteczny i wyjątkowo smaczny.